ДОБРО УТРО!

В 9 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 19°. Облачно е. Влажността на въздуха е 80%. Атмосферното налягане е 1015 милибара. Вятърът е от север със скорост 6 км/ч. През деня ще преобладава разкъсана облачност. В късния следобед има условия за валежи от дъжд, придружени с гръмотевици.  Максималните температури ще достигнат 25°.

Слънцето изгрява в 5,31 ч. и залязва в 20,40 ч.

В Добрич градусите в този час са 18. Облачно е. Влажността на въздуха е 85%. Вятърът е от северозапад със скорост 9 км/ч. През деня ще преобладава разкъсана облачност. Максималните температури ще достигнат до 25°.

20° сочат термометрите в момента в Бургас. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха е 80%. Вятърът е от север със скорост 9 км/ч. През деня разкъсаната облачност ще се запази. Максималните дневни температури ще достигнат 25°.

Облачно е и над Шумен. Температурата на въздуха е 16°. Влажността е 85%. Вятърът е северозападен със скорост 13 км/ч. През деня ще остане облачно, в следобедните часове – с дъжд и гръмотевици. Максималната температура ще достигне 23°.

Днес облачността над страната временно ще се разкъса. Около и след обяд отново в много райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са между 22° и 27°.

СНИМКА Димитър Пехливанов