Общината: Няма внесена подписка против пенсионирането на Кина Драгнева

В Община Добрич, към 15,30 ч. днес, няма депозирана подписка против пенсионирането на Кина Драгнева, съобщиха от сградата на ул. „България“ 12. Петицията, която бе съставена в интернет в „защита“ на дългогодишната директорка на детска ясла „Пролет“, не е законна, категорични са юристи пред rns.

Репортерска проверка установи, че вчера – последния ден за набиране на подписи против пенсионирането на Кина Драгнева, на нито едно от съгласуваните с общината места, нямаше активност. Тъй като подписката не е депозирана при кмета Йордан Йорданов, не е ясно колко добричлии са положили парафа си под нея.

В онлайн петицията, отново против пенсионирането на Кина Драгнева, към 15,30 ч. вчера са се подписали 374 души. По-голямата част от тях добричлии. Реално обаче, техния вот няма никакво значение, тъй като петиция се организира по теми, свързани с дейността на държавен орган. След набирането на минималния брой – 10 000 подписа, Парламентът е длъжен да разгледа искането на гражданското общество. В случая няма как петицията е заради действия на кмета на Добрич, който е работодател и е изпратил своевременно предизвестие за прекратяването на трудовите правомощия на директорката. Основание за това е фактът, че Кина Драгнева е навършила пенсионна възраст през май 2017 г. и вече е работила 2 г. след нея.

Акцията по спасяването на директорското кресло на Кина Драгнева претърпя пълно фиаско. Над 99% от коментиращите казуса в социалната мрежа са категорични, че въпреки „изключителния й принос за развитието на ясла „Пролет“, тя като всички останали би трябвало все някога да излезе в заслужена пенсия. В знак на уважение към дейността й и за памет на идните поколения, добричлии предложиха и да се изгради паметник на госпожата, който да бъде монтиран до този на Хан Аспарух.

Припомняме, че Кина Драгнева е общински съветник от ГЕРБ-Добрич. Тя има едва 138 преференции на последните местни избори. Същата е член на комисията по здравеопазване и образование в местния парламент. Освен това е и организационен секретар на ГЕРБ.

СНИМКА Darik News
rns