Кметът на Добрич Йордан Йорданов в присъствието на изпълнителния директор на МБАЛ – Добрич д-р Георги Желязков, на председателя на здравната комисия към Общинския съвет д-р Петев, на началника на Отделението по Неонаталогия д-р Тихонова и на д-р Хасан Ефраимов, дари специализирана апаратура за отделението по Неонатология, закупена със средства от общинския бюджет.

Апаратурата е на световно ниво и няма аналог в България, коментира д-р Желязков, който благодари на кмета Йорданов за направеното дарение и за доброто партньорство.

Кметът от своя страна изрази готовността на Община Добрич да продължи да си сътрудничи и да подпомага областното лечебно заведение за ефективна болнична помощ. Той благодари на целия екип на Отделението по Неонатология за всеотдайните грижи и професионализма в името на най – ценното – децата.

Апаратурата представлява Двойностен интензивен инкубатор и реанимационна маса, комбинирани в един апарат, модел Dual Incu i, производство на фирма ATOM Medical Corporation / Япония. Средствата в размер на 49 998,00 лв се осигуряват от общинския бюджет. С дарението правото на собственост върху горепосочената апаратура, се прехвърля в пълен обем на Многопрофилната болница.