Съвсем очаквано голямата тема с тестването на полицаи за употреба на алкохол и наркотици приключи с два извода: тестовете за дрога не са точни, униформените пили успокоителни, за това дрегерът показвал положителни резултати.

МВР в ролята на проверяващ себе си е същото като когато се съмняваш, че електромерът ти не отчита правилно, го предоставяш на дружеството доставчик на ток, то го проверява и познайте – не сме чули за резултат, потвърждаващ притесненията на абоната.

Полицаи от Бургас са дали положителни проби за наркотици, защото са пили лекарства за успокояване. Това каза пред Нова телевизия зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР Генади Тенев.

Никой не спори със синдикалиста, освен хилядите тествани за дрога, дали положителен резултат, които трудно упражняват правото си да докажат, че той е заради лекарствата които приемат. Има десетки примери в тази посока, с отнети за месеци шофьорски книжки, докато контролът на пробата се случи далеч във времето и пак от структури на МВР.

Няма официална информация за това какво е предприела държавата по повод тестовете, които не отразяват реалната ситуация.

Лицемерието на вътрешното ведомство не се изчерпва само с това, а и с факта, че тестовете за употреба на упойващи вещества се прилагат само към водачи на служебни автомобили. Изключени по презумция са всички останали служители в МВР все едно е сигурно, че са чисти като капки роса и от техните грешни решения няма последствия за хората, които им плащат заплатите.