Вчера Върховният административен съд на Република България публикува решение на Седмо отделение по дело, в което се оспорват действията на вече бившата шефка на Агенцията за безопасност на храните – Добрич, спрямо бизнеса на защитен прокурорски свидетел по обвинението срещу групата на „суджуците“.

Съдът отмени Заповед № РД 11-282/13.07.2017 г. на Директора на Областна дирекция по безопасност на храните – Добрич, с която е затворено заведение в Кранево.

Висшите магистрати са категорични, че всички действия на д-р Розалина Брайкова – от получаването на сигнала, до налагането на принудителната административна мярка за незаконосъобразни. Съдът намира част от действията за основани на тенденциозност и необоснованост.

Припомняме, че през миналата година паралелно с избухването на скандала с депутата от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов, част от свидетелите срещу него и т.нар. „група на сервитьорите“, се оплакаха, че са подложени на натиск от страна на различни институции, управлявани от близки до Мартинов. Сред тях била и д-р Брайкова. Дни по-късно, в началото на август, тя беше отстранена от заемания пост заради обвинения за престъпление по служба.

RNS