Скандалният кмет на Балчик, който не случайно е клиент на Специализираната прокуратура, заформи поредния си батак с асфалтирането на основната пътна артерия в града – ул. „Черно море“. Ремонтът стартира на 2 август и до момента не е завършен. Освен, че съсипа бизнеса по улицата и предизвика тотални задръствания и обърквания в града, утре децата ще прескачат през прахта и чакъла на недовършения ремонт. След поискани и получени милиони левове.

За това алармираха възмутени жители на белия град.

Проверка на rns, извършена в петък на мястото установи, че върху участък от улица „Черно море“ се извършват ремонтни дейности. Видимо същите няма как да приключат скоро,  още по-малко – качествено. На същата улица имало заведение за бързо хранене и търговски обекти. След старта на ремонта, избран за 2 август, достъпът до всички тях е бил невъзможен и част от тях са преустановили дейността си.

Хората в Балчик и днес недоумяват кое наложи точно в най-усилената част на туристическия сезон да се започне този ремонт. Отделно, всички туристи в града, включително и румънците, трябва и до днес да заобикалят през кривите улички, създавайки си главоболия и излишни притеснения у местните. Според тях кметът Николай Ангелов е предпочел някакъв свои интерес, пред този на хората, които се препитават цяла година от месеците на туристическия сезон.

На ул. „Черно море“ се намира и средно училище „Христо Ботев“. Тъй като днес само върху част от трасето е положен тънък слой асфалт, деца, родители и педагози утре трябва да прашлясват през разкопките, чакъла и дупките на недовършения ремонт. Ако кметът е искал да зарадва балчиклии с новата улица за началото на учебната година, то това по нищо не личи, категорични са местните.

Някои предполагат, че неадекватно избраното начало на ремонта произтича от желанието на кмета да се усвоят заделените милиони. Това било особено важно с оглед предстоящите местни избори, на които Николай Ангелов отново е претендент за кметското кресло.

Да се изброят всички публично станали известни управленски недоразумения на Николай Ангелов – страстен играч на голф, е трудно. Най-малкият от тях е, че същият плати десетки хиляди лева на Петър Малджиев – един от „суджукгейт“, за да нощуват в хотела му командированите от вътрешността на страната полицаи миналото лято. Историята, твърдят, се е повтаряла с години. След като rns огласи поредното безобразие и председателят на ПП АБВ – Румен Петков, поиска действия от страна на прокуратурата, се оказа, че Николай Ангелов неправомерно е дал парите на Малджиев, в разрез със закона за обществените поръчки.

Скандалното поведение на Николай Ангелов, при което той си бе позволил да заплашва общински съветници, които отказваха да гласуват поредната му приюмица с раздаване на общинските пари както му падне, стигна до Европарламента. Депутатът Ангел Джамбазки публично настоя да му бъде потърсена отговорност за заплахите. В резултат целият общински съвет бе привикан на разпит в Специализираната прокуратура, както и самият Николай Ангелов.

В момента тече проверка колко роми и турци са с адресни регистрации в Балчик, някои от които не подозират, за да се увеличава масата гласоподаватели и дали това е в услуга на претендента Николай Ангелов.

Въпрос на време е да се разбере, дали Николай Ангелов ще „надцака“ прокуратурата и обществения интерес, или държавата ще изпълни функциите си спрямо него и действията му.

балчик