Изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова е политическо и недопустимо. Това каза прокурорът от районната прокуратура в София Георги Иванов. Той е наблюдаващ по случая, по който Нинова заяви, че тя и още двама души от БСП са призовани.

Според Георги Иванов Нинова цели отклоняване на вниманието от другите проблеми на хората. Така няма да бъде намалена престъпността, която расте, каза той.

Георги Иванов припомни, че преписката е образувана по жалба на Кирил Добрев. Той е приложил решение на Върховния касационен съд, с което е отменено изключването му от партията.

Причината Нинова и още двама от БСП да бъдат призовани е, че не са изяснени всички факти. Затова и започна проверка, заради която е изпратено писмо до Нинова с искане за конкретни документи. 

Прокуратурата е изпратила писмо с искане БСП да предостави заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с проведено общо събрание на Националния съвет.

Това не е прецедент. Така се действа по стотици сигнали в прокуратурата. Законите в България са еднакви за всички. Призовавам политиците да се въздържат от политическо говорене и да не използват прокуратурата за политически цели, каза Георги Иванов.