Гражданско движение „Боец“ предлага депутатът от ДПС Делян Пеевски да стане „Лице на България“ по време на председателството на страната на Съвета на Европейския съюз през 2018 година. Номинацията е внесена писмено в деловодството на Народното събрание в първия му работен ден след лятната ваканция, до Министерския съвет и до президента на България, съобщи „Медиапул“.

Идеята за излъчване на „Лице на България“ е на „Сдружение Азбукари“ и още няколко граждански организации, които са номинирали бившата телевизионна водеща Цвета Кирилова за позицията с мотивите, че „те е изявен общественик, журналист и хуманист“.

„При цялото ни уважение към г-жа Кирилова и номиниралите я, считаме, че това трябва да е човек, който олицетворява държавата ни. Човек, който може да бъде символ на случващото се в страната. Човек, който е работил години наред за българските граждани и чрез своите постижения в обществен и в личен план, се е превърнал в Символ на успеха в собствената си страна. Считаме, че има един Успял и отговарящ на тези изисквания и заслужаващ тази чест по право чове“, пишат от ГД „Боец“ в писмото си, публикувано на страницата на движението във „Фейсбук“.

„Господин Пеевски е успешен бизнесмен, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек, притежаващ стар „Опел“, се превръща за кратко време в мултимилионер, собственик на активи за десетки милиони, официално декларирани. Основател, вдъхновител и носител на много бизнес модели, най-известният от които е моделът „КОЙ“, най-успешният управленски модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски класации“, се мотивират вносителите на предложението.

Ето и пълния му текст:

ДО: НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО: ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПИСМО-ПРЕДЛОЖЕНИЕ
За номиниране на Делян Славчев Пеевски
За „ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ“,
по време на българското Европредседателство
ОТ: ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“ ЕИК 176949776
АДРЕС – Гр. Видин, к-с“Панония“, блок 4, вх.З, ап. 157, тел. 0899591399

България за първи път ще поеме ротационното председателство на Европейският съюз от 01.01.2018 г.
ГД „БОЕЦ“ разбрахме, че съществува инициатива за излъчване на „Лице на България“, което да представя страната ни по време на Европредседателството, като към момента има инициатива за номинирането на г-жа Цвета Кирилова.

При цялото ни уважение към г-жа Кирилова и номиниралите я, считаме, че това трябва да е човек, който олицетворява държавата ни. Човек, който може да бъде символ на случващото се в страната. Човек, който е работил години наред за българските граждани и чрез своите постижения в обществен и в личен план, се е превърнал в Символ на успеха в собствената си страна. Считаме, че има един Успял и отговарящ на тези изисквания и заслужаващ тази чест по право човек.

ГД „БОЕЦ“ номинираме народният представител Делян Славчев Пеевски за Лице на българското европредседателство.

Мотиви:
Делян Славчев Пеевски е български предприемач, медиен магнат , политик и общественик. Народен представител е от парламентарната група на ДПС в 41-то, 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. През август 2015 г. Пеевски официално придобива дялове от вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и др. Заедно с това той официализира и собствеността си в тютюневия гигант „Булгартабак“, приватизирано през мандата на първото правителство на Бойко Борисов (2009 – 2013).

През 2001 г. оглавява борда на „Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България, когато е само на 21 години.

От май 2005 г. Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба.

Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.

Като народен представител през годините г-н Пеевски е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, и член на Комисията по правни въпроси към НС.

По предложение на министър-председателя Пламен Орешарски на 14 юни 2013 г. Г-н Делян Пеевски е избран за председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

Избран е за евродепутат от листата на ДПС на изборите за Европейски парламент през май 2014 г.

Господин Пеевски е успешен бизнесмен, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек притежаващ стар „Опел“ се превръща за кратко време в мултимилионер, собственик на активи за десетки милиони, официално декларирани.

Основател, вдъхновител и носител на много бизнес модели, най-известният от които е моделът „КОЙ“, най-успешният управленски модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски класации.

Чрез своята вродена харизма, той единствен успява да изкара на площадите десетки хиляди български граждани, което показва неоспоримият му принос към развитие на гражданското общество в България.

Номинираната от нас личност е известна с множеството си международни контакти в редица страни – Турция, Сирия, С.Арабия, Судан, Дубай и други.

Изключително „магнетична“ личност, чиято дейност вече се оценява и в САЩ, разнасяйки славата на България.
Българските институции са оценили неговите качества и значимост за държавата и обществото ни, приравнявайки го към Президент, Премиер, Председател на НС , осигурявайки му държавна охрана от НСО.

Множеството проверки от Прокуратура, НАП и други, доказват, че в своята дейност г-н Пеевски съблюдава и стриктно спазва българското законодателство.

ГД „БОЕЦ“, издигайки тази номинация, очакваме тя да бъде разгледана от институциите, и поставена за широк обществен дебат. Считаме, че изложените от нас мотиви, достатъчно силно аргументират номинацията ни, и представят личността на Делян Славчев Пеевски като заслужаваща честта да бъде „ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ“, и олицетворяваща българската реалност.

 

01.09.2017г. Председател на УС на ГД „БОЕЦ“/ ……………………/
Гр.Видин Георги Георгиев