Това е Румен Стоянов – завършил за инжинер с РАПФАК, нереализирал се по специалността и цял живот служител на ОД МВР-Добрич – с всички привилегии на държавен служител, вече пенсионер, който сега призовава да се напукат гумите на протестиращите земеделци. Плащали сме цял живот заплатите на тоя, осигуровките и данъците, дългите отпуски, повече плат за униформите, в които да се събере щкембето му. От сега съм сигурна, че поне от десетилетие не е покрил задължителните ежегодни физически изпити, даващи му право да бъде униформен. Платили сме му 21 извънредни бруто заплати при пенсионирането. Плащаме му сега пенсия. Клети сънародници, да беше само този такова национално богатство в МВР, както е казал народа – с мед да го намажеш!

Електронното издание rns.bg се поинтересува що за „тиква, родена в полето“ е Румен Стоянов. И ето какво разбахме: Влязъл е да учи висше по една особена програма – привилегия за не много успешните – Работнически факултет – Рапфак. Държавата стимулираше който искаше да се учи, но не успяваше да вземе с успех и да се класира за прием след една година работа в производството. Кандидатстващите трябваше да бъдат одобрени от партийния секретар и ръководството на предприятието и това беше всичко, за да запишат висше.

Въпросният завършва за инжинер, но няма 1 положен работен ден като такъв, твърдят негови познати. Вероятно защото и ученето му е било толкова успешно, колкото кандидатстването. За това започва работа в общинска фирта, а после – в МВР. Ведомството отдавна е вид социална служба за мнозина, за които реализацията в цивилния живот е непосилна.

И познайте – зад успеха на човека стои и таткото му – партиен секретар в БКП!

Днес той е „трапезен герой“, мазни се на ГЕРБ, защото от БСП вече нищо не може да получи. В душата си е скрит царист – в гаража си е подредил снимки на 25 царски офицери. Уреди и жена си на работа в МВР. Но пък пие водка. След втората става голям юнак във фейса, разказват негови съседи.

Румен Стоянов, според негови познати, е „трапезен герой“, след втората водка ставал голям юнак във Фейсбук

И сега да се върнем на важното – кой кадровик и кой директор назначи този елемент в МВР? Кой прецени, че заслужава заплатите си с десетилетия? Какво даде това същество на обществото, че е било на издръжка от него през целия си живот? Колко още такива си отглеждаме? И най-важното – кой му разрешава да се държи така безпардонно и да призовава за престъпления, с които да спре мирен протест на цял бранш?

Да видим дали МВР ще се засрами и ще започне проверка по въпросите ни и дали ще докладва престъпното поведение на бившия си служител пред прокуратурата?

Чакаме с нетърпение и коментара на героя на този текст – Румен Стоянов – да обясни той купил ли е на някой земеделец машината, че иска да му се унищожава собствеността, нормално ли е човек с подобно на неговото възпитание да работи в МВР и даже това да не е успяло да го доближи до „нормалните“ хора, той яде ли, откъде си снабдява храната и до тоалетна ходи ли? Каквото ни каже/ напише – това ще публикуваме!