Лидерът на БСП трябва да е министър-председател, не може да е „златен пръст“ в коалицията, а това става с връщане на доверието и на избирателите, заяви водачът на българската делегация депутати в Европейския парламент – Петър Витанов, в интервю за БНР – Българско национално радио..

Ето какво още написа социалистът в социалната мрежа:

Конгресът на БСП трябва да даде началото на различен път на партията, който да възстанови доверието. Имахме историческо дъно на изборите, станахме четвърта сила и това говори, че категорично е необходима #промяна, която не трябва да е само персонална, но и идейна.

Промяната ще дойде след поставяне на важните въпроси за една прогресивна лява партия – за #преразпределението на благата, прогресивното данъчно облагане, корпоративния данък, огромното #неравенство, въпросите за #екологията. Не просто да приемаме Зелената трансформация, а да видим, кой ще плати сметката. Дали ще я получат бедните работещи или ще е за големите #корпорации. Не на последно място трябва да говорим за равенството между половете, борбата с насилието, защото заради Истанбулската конвенция забравихме този така важен за левите хора въпрос. Наред с новите идеи, трябва да имаме и нови лица, които да ги артикулират.

Струва ми се, че в момента ние култивираме бъдещи членове на „Възраждане“, защото ги нахъсваме с #антиевропейска, #националистическа и #антиваксърка риторика. Това отблъсква умерените и по-демократично настроените леви хора

Лидерът на БСП трябва да е министър-председател, не може да е „златен пръст“ в коалицията, а това става с връщане на доверието и на избирателите. Това е пътят – без сръдни, без разделения, без преследване на членове, които мислят различно.

Чуйте в линка цялото интервю: https://bit.ly/3tCib4p