Пиарката на община Добрич – Галина Миткова, живее незаконно 7 години в общински апартамент в центъра на града. През цялото време същата е собственик на недвижим имот. Преди седмици дясната и лявата ръка на кмета Йордан Йорданов поисква и закупува апартамента, въпреки, че е трябвало да го освободи още през 2010 г.

Това съобщава в свое разследване електронното издание „Бележник“.

От разследването, което е подкрепено и с надлежните документи, става ясно, че през октомври миналата година, в един и същ ден Миткова дарява вилата на майка си и подава молба в кметството за покупка на общинското жилище. След това кметът Йорданов назначава комисия, която одобрява искането на пиарката, а общинският съвет гласува продажбата на имота с пълно единодушие. Към днешна дата Миткова е собственик на екс-общинския апартамент.

В журналистическия материал изрично се цитира Наредбата за настаняване в общинско жилище. Към 2010 г., когато законният мъж на Миткова е придобил вила с терен от половин декар, семейството е било задължено да напусне общинското жилище, което е на центъра на Добрич. Общината пък, като собственик на отдавания под наем апартамент, би трябвало да сверява с Имотния регистър данните в декларациите, които всички членове на семейството – наемател, подават. И да извади семейството с личен имот от общинския.

В интервю на изданието с Миткова, последната твърди взаимоизключващи се тези, но не отрича, че е живеела в общинското жилище докато е имала и друг недвижим имот. Можете да прочетете несвързаните й отговори в „Бележник“.

Припомняме, че името на Галина Миткова нашумя при скандала за водния цикъл. Тя и друга близка на кмета на Добрич – Йордан Йорданов, са вписани в „надзора“ на проекта. За напълно неясни ангажименти по него Миткова ще получи близо 50 000 лв. извън заплатата си.

Коя е Галина Миткова, какви точно правила си е позволила да наруши в качеството си на висш чиновник в Добрич, с чия закрила и има ли данни за извършени престъпления, четете в „Бележник“.

йордан йорданов,

Очаквайте в RNS първата реакция на кмета Йордан Йорданов, чийто пиар е Галина Миткова, началник на канцеларията на кмета и повече от подчинен.

RNS