Повдигнаха обвинения на трима за дрога и оръжие

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинения за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества спрямо 28-годишния Ясен И., 44-годишния Стефан Н. и 34-годишния Саркис А. Първите двама с постановление на наблюдаващ прокурор са задържани за срок до 72 часа. Третият, който е арестуван вчера рано сутрина, все още е с 24-часово задържане по Закона за МВР.

Освен за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, спрямо Ясен и Саркис Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинения и за държане на боеприпаси и оръжие.

Това съобщиха от пресслужбата на Варненска апелативна прокуратура.

На 14 декември 2016 г. след полунощ при рутинна полицейска операция в кв. „Възраждане“ във Варна е задържан криминално проявеният Ясен И. При извършване на неотложни процесуално-следствени действия са установени и другите две лица, които имат отношение към разпространението на наркотици. При предприетите обиски и претърсвания са намерени и иззети различни по вид наркотици – марихуана и производни на амфетамините, както и незаконно притежавани оръжия и боеприпаси.

В дома на 34-годишния Саркис А. полицията намерила и акцизни стоки без бандерол, собственост на баща му. Предстои и срещу него да бъде повдигнато обвинение за това престъпление.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе във Варненския окръжен съд искания за вземане на мерки за неотклонения „Задържане под стража“ спрямо тримата. Ясен И., срещу когото се водят висящи дела в момента, е осъждан. С предходна съдимост е и Саркис А. Срещу третия участник в наркоразпространението – Стефан Н.,също се водят неприключили дела.

RNS