Сумата от 1818,26 лева беше събрана на откриването на новата учебна година в Основно училище „Йордан Йовков“ в Каварна. Родители, бивши и настоящи ученици, колеги и гости се включиха в благотворителната инициатива в подкрепа на Гого-Георги Валериев Великов. Благодарим за съпричастността и милосърдието!

Това написа в социалната мрежа ‎Ivanka Pencheva‎.

Без име

Припомняме, че дни преди старта на новата учебна година, ръководството, учителският колектив и непедагогическият персонал при ОУ „Йордан Йовков“, призоваха всички ученици и родители на 16 септември 2019 г. да дарят предвидените за цветя средства в подкрепа на една благородна кауза – лечението на малкия Гого (Георги Валериев Великов).

„Нека първият учебен ден бъде не само празник на знанието, но и на милосърдието и добротата!“, апелираха те.

Основно училище „Йордан Йовков“ вече тридесет и три години осигурява качествено образование, сигурност, развитие на заложбите и талантите на своите възпитаници.

Майката на детето е възпитаник на ОУ „Йордан Йовков“.

Малкият Гого  се нуждае от помощ, за да проходи. Детето има шанс това да се случи след трансплантация на стволови клетки. Той е от Варна и е почти на две годинки. Заради диагнозата „Микроцефалия и епилепсия“ няма самостоятелен седеш и не може да ходи.

Лекари от чужди клиники са изчислили, че за постигане на максимален ефект ще са необходими най-малко три вливки. Сумата е непосилна за родителите му.

Преди 2 месеца те се обърнаха с молба в социалната мрежа, добри българи да им помогнат да съберат 66-70 000лв., необходими за лечението на малчугана.

каварна, гого

Жестът на ръководството, учителският колектив и непедагогическият персонал при ОУ„Йордан Йовков“ за подпомагане на семейството, е повече от трогателен. Днес вече на всички е ясно, че не само педагозите, но и възпитаниците им, са добри човеци.

Начало