В социалната мрежа се разпространява публикация, в която Мая Манова, представяща се за служител на МВР, изригна срещу протестиращите, определяйки ги като зомбирани. Дамата е недоволна и от ръководството на МВР, което не излизало да обясни, че мъжете с добре поддържана брада, татуировки и полицейски униформи, не са служители на охранителна фирма, а са“достойни хора и професионалисти“… не по-малко от „тези без бради или с епилации, и оскубани вежди“.

Мая Манова е гневна, че никой от протестиращите не пита дали някой носи вода на полицаите, които вече 25-и ден „са на крака, изпълнявайки служебния си дълг“.

В заключение държавната служителка пише: „Срам ме е от такова „общество!“.

Публикуваме написаното без редакторска намеса, за да се види и правописа на госпожата:

полицайка, протести

На уважаваната от нас полицайка Мая Манова ще припомним само, че всеки решава на кого да служи и не би трябвало да очаква съчувствие за избора си.

На нея и на всички подобни й в МВР държа да припомня, че българското общество системно е на тяхна страна, когато протестират за ниски заплати. Няма случай, в който българските полицаи да са минали на страната на обществото, загърбвайки тези, които ги „унижават с ниско заплащане“.

Недоумявам на какво отгоре Мая Манова се сърди, че работи „вече 25 дни“. Повечето от българите работят целогодишно.

Сравнение с американски полицаи, които били с бради и никой не им се подигравал, е крайно елементарно, като се знае, че нашите нямат нито правомощията, нито заплатите, нито средствата за работа, нито условията на тези зад океана.

Няма да коментирам дали от хленченето й прозира поне един път осмислено прочитане на ЗМВР, Правилник за прилагане на ЗМВР и Етичен кодекс за поведение на държавните служители от МВР, защото не съзирам и помен от поведението, което би трябвало да има.

На недоволните мога да препоръчам, вместо драсканици във Фейсбук, да протестират и те против работодателя си, който според Мая Манова ги неглижира. Освен, ако не искат „докато пазят“ „зомбираните протестиращи“, същите да се борят за правата и на пазачите си.

Интересно е в качеството си на каква Мая Манова прави грозното заключение, че „когато обществото има подобно отношение към полицията, няма как да очаквате полицията да се отнася с по-голямо уважение към вас“.

Като цяло, острата нападка, обиди и омразна реч от страна на полицайката Мая Манова, за която не виждам да е осъзнала проблемите, които коментира, ме изпълват със задоволство, че нито аз, нито мои близки са й колеги. Задоволство за пореден път, надделяващо над обидата, че съм една от плащащите заплати на хора с демонстрираното тук мислене!

Калинка Пенчева