Половината от ръководителите на областни и общински структури на БСП са отказали да участват в следизборна среща-ревизия, свикана от Корнелия Нинова. Поне деветима от тези, които са се явили, са били категорични в искането си председателката да поеме отговорност за изборното фиаско, да подаде оставка и да се проведе нов конгрес.

Ако това беше опит Корнелия Нинова да ни припомни, че тя командва и може да ни контролира, то той напълно се провали, коментираха пред rns червени активисти. Според тях тези, които не са били път до София, са постъпили разумно. Вече в столицата се оказало, че Нинова, шефът на предизборния щаб – Георги Свиленски, Атанас Зафиров, Вяра Емилова – секретар „Общи дейности“ и Ирена Анастасова – зам.-председател, предлагат вече коментирани теми в дневния ред – да подава ли оставка Нинова, да подкрепи ли Слави Трифонов, да подкрепят ли Радев за втори мандат.

Припомняме, че Корнелия Нинова заяви на извънредна пресконференция, че не може да си позволи лукса да подава оставка заради 3-месечните процедури, в които ще вкара партията. След това заяви, че ще подкрепи правителство на Слави Трифонов, но такава не можело да има за Радев, защото не била гласувана от органите на партията.

Част от социалистите не пропуснали да отбележат принципното разминаване между думи и дела по определени теми.

На сбирката било отбелязано, че резултатите от отминалите парламентарни избори са лоши. Коментирано било и какво ще се прави, ако президентът даде мандат за създаване на правителство на БСП.

Междувременно на официалната страница на БСП се появи информация под заглавие: „Над 200 общински и областни председатели подкрепиха Корнелия Нинова“. Текстът в него интерпретира срещите в събота и неделя като събития, подкрепили безусловно Корнелия Нинова.

В трите снимки, които пресцентъра на столетницата е публикувал, се вижда, че Нинова, Зафиров и Емилова чакат на тротоара поканените за срещата. Няма нито една снимка от работата на форума, за да се види колко реално са участниците.