Ген. Атанасов, който беше обвинен навремето от главния прокурор Филчев, че е обкичил апартамента му с подслушватели, от което се роди първият “БръмбарГейт”, след което той самият беше слушан, заради подозрения, че е шпионин, от което се пръкна разработката “Гном”, а пък бившата му съпруга се заканваше, че ще съди България, понеже била подслушвана и разследвана за някаква сметка от 7,5 милиона долара… забърка нов миш-маш с бръмбари, полят с предизборна боза.

Питам настоятелно: откъде-накъде Атанас Атанасов, в момента свободен гражданин, знае, че службата ДАТО към МС е подслушвала 32-ма политици от 3 другаруващи си партии, в едната от които е любителката на гръмогласни афери с опция за кариерно израстване Мая Манолова?!

Как така е получил строго поверителна информация, ако тя изобщо съществува, а не е ченгесарки ход за предизборни кални борби?! Това би означавало, че някой от МС доносничи на политик, който няма никакво право да притежава и разгласява подобна информация. За този алъш-вериш също следва да се проведе обстойно разследване.

Прокуратурата вече обяви, че ще разследва публичните твърдения на Атанас Атанасов, така и трябва. Но би следвало да се разследва и как така лидерът на ДСБ се е сдобил с нея. Ако това е само предизборна пропаганда – кой ще носи отговорност за набеждаване на политическия противник?!

Тази фалшива приповдигнатост на Атанас Атанасов и компания, на Слави или по-точно на неговия Фейсбук-аватар, на присъдружните им медии, призивите за съд и затвор – без нито едно доказателство – са нескопосано deja vu.

Най-голямата смешка днес сътвори телевизия Bulgaria-on-air, която попита за скандала не някой друг, а печалният импресарио на СРС-та и непозволеното им огласяване Цветан Цветанов. Странно чувство за хумор.

… Едно време, когато се разгоря скандалът с подслушване на журналисти по време на правителството на Сергей Станишев, известен като делото “Галерия”, изживяващата се за култова журналистка Миролюба Бенатова се разлюти, че не е в списъка на подслушваните, прие го като обида, знак за незначителност. Та се питах днес, няма ли да се обидят влиятелните политици извън трите посочени партии: “ДБ”, “ИТН”, “ИСМВ”, че са били пренебрегнати и не представляват интерес за властта?!

Дет’ се вика нямат стойност дори, колкото маргинализирания ментор на Атанас Атанасов, който си говори с теменужките в “Драгалевци”, докато Елена му вари овесена каша.

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА