Дни след публикуването на скандалните снимки от спалнята на премиера, всички са съсредоточени в неморалността на действието. Нито Бойко Борисов, нито депутатите му, нито разпратените по медии адвокатстващи негови съпартийци, нито опозицията в лицето на БСП, нито президентът Румен Радев, разясниха или поискаха да се знае откъде са пачките с евра и златни кюлчета в нощното му шкафче.

Няма индикации, че някой е решил да провери откъде са се взели тези купища пари и злато, плод на какво престъпление са, кой е извършителят, кой – потърпевшият.

Вчера, на връх рождения си ден, държавният глава обяви в Перник, че най-притеснителна била снимката, на която се виждал спящият премиер. Това пораждало страх за живота на Бойко Борисов.

В типичния си стил Радев разясни, че не може да коментира твърдението на Бойко, че го следи с дрон, защото фантазията му била ограничена за цялото премиерско говорене.

Съобщи, че е назначил проверка в ръководената от него служба – НСО, за да се установи кой е направил онази притеснителна снимка със спящия премиер.

Нито пита, нито заръча някому да установи, какви са тези евра и кюлчета злато.

Днес от Петрич продължи: „С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни и взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват. Печеленето на избори трябва да става с привличането на обществена енергия, чието мобилизиране категорично да не се случва с компромати.“

Дали под „компромати“ визира снимките от спалнята на министър-председателя, не е ясно. Най-малкото, защото не е ясно истински ли са тези фотоси с пари и злато, или не са.

Най-гадните от нас ще предположат, че острото критикуване от страна на президента за нарушеното лично пространство на премиера, може да е и от страх какво има в покоите на държавния глава.

Тишина!

Мълчанието може да е по различни причини. Най-притеснително е, ако всички овластени защитници на премиера смятат за съвсем нормална тази картинка от спалнята му?

Трудно е да се определи като държава територията, на която моралното дамгосване е заменило наказателната отговорност за извършени престъпления.

Така ще е, докато търсим кой е направил снимките, а не кой и от къде е трупал пачките!

Начало