С фанелки, със знака на сатаната, се реализира тазгодишната дарителска кампания на уважаваната фирма „Мото Пфое“. Тя е насочена към абитуриенти-сираци. Събираните средства се разпределят с помощта на БЧК в стипендии за обучението изоставените деца.

От компанията бяха категорични пред RNS, че не са се сетили каква е символиката на разперените и свити по този начин пръсти.

Официално на страницата www.steniskanabala.bg са написани правилата. Според тях всеки може да дари колкото прецени за кампанията, но всеки дал над 20 лв. получава тениска. Тази година знак на кампанията е човешка длан с разперени палец, показалец и малък пръст, със свити среден и безименен.

тениски, сатана

Лицата на тазгодишната кампания на „Мото Пфое“ са националният ни ансамбъл по художествена гимнастика, влогърът Крис Захариев и Вензи (на заглавната снимка).

1

Вчера абитуриенти от математическата гимназия в Бургас си направиха снимки с тениските, като доказателство, че предпочитат да дарят част от парите си за благородна цел. (снимка „24часа“)

Тази конфигурация от пръсти традиционно се приема като знак на падналия ангел. С нея в теориите за конспирация се свързват представители на тайни общества, много държавни глави и обществени личности. Демонстрирането му означава, че използващият го „е продал душата си на дявола“.

4

За въпросната конфигурация от пръсти се твърди, че още от римски времена е останала като знак към лунната богиня. Той бил използван от посветените в култа, употребяван от вещиците и наричан mano cornuta. Антон ЛаВей - създателя на Църквата на Сатаната прави сатанинския поздрав мано корнута

Същият знак векове наред се използвал от сатанистите, а използващите го са били обявявани за слуги на нечестивия и вещици, заради което са били изгаряни на клада.

НА СНИМКАТА: Антон ЛаВей – създателят на Църквата на сатаната прави сатанинския поздрав мано корнута

 

Когато през 1966 г. Антон ЛаВей официално основава Църквата на сатаната в Сан Франциско той приема този знак за нейн поздрав. Не случайно в по-ново време същата конфигурация на пръсти, но със свит показалец е т.нар. знак на дявола в хеви метъла.

От „Мото Пфое“ са категорични, че използването на знака на сатаната е станало случайно. Тепърва щели да проверяват кой точно го е измислил, какво е вложил в тази си мисъл и кой го е одобрил.

Междувременно в социалните мрежи темата е коментирана като недопустимо използване на сатанински знаци за деца и още повече за сирачета. Част от коментарите са в посока:

„Никой не може да предположи, че скандалната конфигурация е използвана случайно. Ако е така, то плащащите заплати за идеи и реклама на „Мото Пфое“ сериозно трябва да се замислят кому и защо плащат, както и какъв ще е реалния ефект.

Или са много глупави, или смятат нас за много глупави. Като цяло това е грях.

Даже хеви метъл група, която прави дарение, няма да бъде толкова проста, че да си позволи при дарение да пропагандира на сатанизма.

Преди години в т.нар. комунистическо общество, което е атеистично, никой нямаше да позволи да бъдат използвани така деца. Да се купуват с къшей хляб душите им.

Само преди 2 века пиарите на „Мото Пфое“ щяха да бъдат изгорени като вещери.

Подобни практики показват кой на чия страна е и те обясняват защо живеем така.“

Като цяло у хората остава една горчилка защото не е ясно за колко сребърника много възрастни, включително и треньорите на националния ансамбъл по художествена гимнастика, са си затворили очите за истината и са станали рекламни агенти на сатаната.

RNS