Като напишеш в Гугъл „престъпления и корупция“ и веднага излизат много текстове, снимки и видеа. От тях подбрах тези, които дадох на главния прокурор Иван Гешев. Тези имена са публично известни. В списъка го няма Цветан Василев от КТБ, защото той много е разследван. Останалите имена са известни на всички ни.

Това заяви в студиото на Нова телевизия премиерът Кирил Петков по повод лицата, срещу които предаде преди дни медийни публикации в прокуратурата, за да бъдат разследвани.

Петков отказа да коментира имена до 19 извън 7-те, които вече е огласил.

По отношение на Русия Петков коментира, че сега като се наложат много сериозни санкции, на държавата ще бъде отнет SWIFT кодът, няма да има никакви плащания и той обмисля как производството на ток у нас да компенсира липсата на газ.

Трябва реално да използваме кризата за да си мидерницираме армията, категоричен е още Петков.

Той изрази вяра, че България няма да си изгуби въздушния си суверенитет, както твърди президента.

Кирил Петков смята, че най-големият успех на първите 2 месеца от мандата му е ръководенето на кризата с ковид и факта, че държавата не е била затворена. Той отново разясни, че ако до април има над 60% ваксинирани у нас и под 5% заетост на интензивните легла, може да отмени зеления сертификат.