След две седмици премиерът Кирил Петков ще реши има ли реална полза от зеления сертификат. Това ще стане след като група медици защитаващи диаметрално противоположно мнение за ограничителните мерки и задължителността на зелен сертификат дебатират с доводи и излязат със съответното заключение.

Това заявиха депутати от партия „Възраждане“ след срещата, която се проведе в Министерски съвет по покана на министър-председателя. До нея се стигна след отправена покана от страна на Кирил Петков към протестиращите на 12 януари пред сградата на Парламента.

От „Възраждане“ продължават да твърдят, че наличието на зелен сертификат не оказва никакво влияние върху живота и здравето на хората, не предпазва от заболяване и смърт.

Поискахме от премиера да премахне носенето на маски в училищата и тестването, защото те нямат отношение към заразяването и не си заслужава да се харчат толкова много пари. Той отказа, заявиха от „Възраждане“.

Ако след 2 седмици Кирил Петков и правителството продължават да откажат да приемат, че зеления сертификат само пречи на определени професии – хората да ходят на работа, тогава протеста на 12 януари ще им се стори игра, заканиха се „Възраждане“.