Продължаваме промяната ще предложат за областен управител Стела Николова. Зелената активистка – бивш общински съветник във Варна, беше депутат от Демократична България в 45 и 46-ото НС. По професия тя е адвокат.

Ако това е вярно, то е повече от странно, че управляващите нямат свой кандидат за наместник на държавата в област Варна. Според квотния принцип на разпределение между коалиционните партньори областният управител в морската столица трябва да бъде предложен от Продължаваме промяната. Или на ПП са се изчерпали завършилите в чужбина млади хора, или ПП напук на президента назначават министри, зам.-министри, шефове на агенции, областни и зам.-областни управители, висши чиновници, коментираха анализатори.

Според тях въпрос на време е да стане публично ясно, че между президентската институция и ПП има дълбок разрив, въпреки, че е спорно дали формацията щеше да победи на изборите без тихата подкрепа на Румен Радев.

Припомняме, че според квотния принцип ПП трябва да предложат областни управители във Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол. За ДБ са определени  Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

Очаква се назначенията на областните управители да е факт още днес.