Предизборните срещи на ГЕРБ да се провеждат на закрито и с избиратели, поименно утвърдени по списък. Това е последната директива, която изпълняват по места активистите на управляващата партия във връзка с кампанията за европарламента.

До драстичните мерки се стигнало след скандала „апартаментгейт“, при който стана ясно, че високопоставени законотворци и представители на изпълнителната власт са придобили на скандални цени недвижими имущества. Въпреки занижените разчети, често цената на „платените“ апартаменти са в пъти по-високи от възможните доходи на новите собственици.

В първите дни на предизборната кампания председателят на предизборния щаб на ГЕРБ – Цветан Цветанов, беше посрещан яростно по градове извън столицата. Напускането на Народното събрание и освобождаването на поста на председател на парламентарната група на ГЕРБ не тушираха видимо общественото напрежение.

Премиерът – Бойко Борисов, няма как да не понесе част от тежестта, спечелена му от подчинените му при срещи с хората из страната.

Ситуацията не се промени особено и след отстраняването на Цветан Цветанов от председателското място в предизборния щаб на ГЕРБ под предлог, че се създава коалиционен предизборен щаб. Последният е оглавен от премиера.

Всичко това принудило стратезите на ГЕРБ да преминат към формулата – срещи на закрито и то само с проверени хора. За да няма освирквания, дюдюкания, неприятни реплики и квалификации – всичките сами по себе си нараняващи самочувствието на гостите и свалящи имиджа на управляващите.

rns