Президентът без поздрав за Рождество, но лично на Ханука

Президентът на РБългария, който до лани поне поздравяваше от страницата на Президентството народа си по повод Рождество Христово, тази година пропусна и това. Няма да видите кадри с държавния глава от църква, но новините са пълни с личното присъствие и участие на държавния глава в празника Ханука.

Припомняме, че преобладаващото вероизповедание в РБългария е православие, а Росен Плевнелиев още с встъпването си в длъжност даде обет да е „Президент на всички българи“.

2

С цялото ни уважение към останалите етноси и вероизповедания в държавата, Президентът Плевнелиев да отбележи Рождество Христово с присъствието си на просяшкия концерт на „Българската Коледа“, а не в храма, за сметка на което да участва в Ханука, е меко казано проява на лош вкус. То е и крайно неуместно заради етническия произход на Плевнелиев, който е диаметрално противоположен на еврейския. Както е смешна и всяка демонстрацията на съпричастност към едни и неангажираност към други от висотота на неговия обществено-политически пост!

Освен крайно непротоколното, обидно поведение на държавния глава RNS ще продължава да определя инициативата „Българската Коледа“ като просешка, без значение имената на кой Президент са нейн патрон. Така ще бъде докато в държавата има над 21 милиона лева годишна бюджетна субсидия за партиите, а за живота и здравето на децата трябва да се събират дарения! Тази година – 2 милиона лева, десетократно по-малко от узаконения харчлък за партиен живот – все от джоба на данъкоплатците!

А, в чисто човешки план, г-н Президент Росен Плевнелиев, ще Ви напишем – демонстрациите Ви са не просто срам, а и грях! Питайте някой около Вас, да Ви обясни защо!

RNS