Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога„.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на твърдението на премиера Бойко Борисов, че „една прекрасна госпожа“ е била изпратена от близки до държавния глава да снима спалнята му в правителствената вила „Секвоя“ в „Бояна“.

Кадрите бяха разпространени анонимно до медиите преди месеци, припомня Медиапул.

Според Борисов те са били направени от дама, пратена от близки на държавния глава. Направени били в негово отсъствие. На снимките се вижат пачки евро в чекмеджето на нощното шкафче на премиера и пистолет. Борисов не отрича автентичността на кадрите, но твърди, че те са били режисирани.

Премиерът отговори за снимките в спалнята и парите: Няма да ме откажат! Радев ме преследва с дрон!

Премиерът намекна, че много по-логично би било, ако има пари и злато, да ги държи в касата до вратата, а не в чекмеджето си.

Президентът: Тече проверка в НСО, а Бойко Борисов да внимава кого пуска в спалнята си

Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора, от най-близкото му обкръжение ме сготвиха по един много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. 

Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за един подобен момент. 

Грешката им беше, че пуснаха клипа, с който се снима спалнята, къщата, дет се вика, сервизните им помещения, в мое отсъствие. Ако примерно е имало пари, ама нали той държи и злато, и пари, и диаманти в едно чекмедже, след като касата, всички знаят, които са живели там, и аз съм я заварил, тази каса е пред вратата, точно пред вратата. Така че като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям и неслучайно само той го повтаря. Защото най-близко негово обкръжение го свърши„, заяви преди няколко дни Борисов.