Президентът Румен Радев се обърна към българските състезатели и треньори, които участват в олимпиадата в Пекин, която започва днес.

Ето какво каза държавният глава:

От днес светът отново е Олимпиада и пожелавам успешно представяне на българските атлети на Зимните олимпийски игри в Пекин. Самото им участие в този световен форум е върхово постижение и повод за лично удовлетворение. Това е и огромна възможност националният ни флаг да се развее на Олимпиадата и да ни обедини в надеждата за достойна изява на нашите спортисти.

Убеден съм, че с борбеност, целеустременост и всеотдайност те ще оправдаят големите очаквания, защото зад тях стои както подкрепата на целия български народ, така и богатите олимпийски традиции на страната ни. Нека спортът се превърне във вдъхновение и мотивация все повече български деца да преоткриват неговата сила за изграждане на характер и умения.Надявам се, че редом до славните ни олимпийски успехи ще запишем нови призови места на Зимните олимпийски игри в Пекин. Пожелавам в предстоящите състезания нашите олимпийци винаги да се борят докрай и със спортсменство, непреклонен дух и вяра, да отстояват името на България.