Няма милост за никого, нас от ГЕРБ не можете да ни упрекнете за милост. Няма да искаме оставка на зам.-министър Красимир Живков. Утре ще бъде отстранен от работа.

Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по-рано днес. Той потвърди мнението на вицепремиера Томислав Дончев, който каза преди ден, че зам.-министър с обвинения не може да служи пълноценно. Решението за отстраняването му обаче, е на министър-председателя, допълни той.

Зам.-министър Красимир Живков и още петима са задържани

Припомняме, че Красимир Живков и още четирима души очакват решение на Специализирания наказателен съд за определяне на процесуални мерки за принуда. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, свързана с вноса и унижощаването на отпадъци от други страни у нас.

Зам.-министър Красимир Живков е длъжностното лице от МОСВ, което е подписало отговор до собственика на rns за незаконно изградената дига на плажа в Каварна. Становището му е, че не са нарушени подзаконовите актове, действащи в защитени територии и резервати.

В същото време е ясно, че изгребването на пясък от морето и натрупването му с тежки машини върху 200 м дълга и 4-5 м висока дига, изградена пред едно от заведенията на наемателя на плажа в Каварна – Валентин Николов-Цуци, нарушава поне два действащи закона.

(ВИДЕО) 200 м дълга и 4 метра висока дига на плажа в Каварна! Наемателят – не знаел!

(СНИМКИ+ВИДЕО) Пясъкът на незаконната дига на плажа в Каварна – от единия ресторант на Цуци – пред другия

Заради неяснотата изпълнява ли добросъвестно законите в държавата като длъжностно лице, сезирахме главния прокурор Иван Гешев.

Прокуратурата ще провери зам.-министър на МОСВ за дигите на плажа в Каварна

ИЛЮСТРАЦИЯ dobrich.media