Снимки, на които лидерът на БСП в оставка – Корнелия Нинова, е гушнала куче, което досущ прилича на това в ръцете на близкия й бивш председател на младежкото СДС, изживяващ се като шеф на социологическа агенция с анализи, далеч от реалността – Калоян Методиев, са публикувани във Фейсбук. На страницата Новини от Червения ефир те са придружени и от следния текст:

„За първи път в историята на БСП – СДС-ар влиза като депутат от парламентарната й група.

Очаква се Нинова УДОБНО ДА ПРОПУСНЕ КРАЙНИЯ СРОК да подаде заявление и така да бъде служебно разпределена от 1 МИР Благоевград, където е първата й регистрация.
https://che-bg.com/…/14/za-purvi-pyt-sedesar-v-parlamenta/

Трудоустрояването на СДС Калоян Методиев в парламента от групата на БСП, ще лиши от възможност в парламента да влезе Гергана Орманлиева – дългогодишен член на БСП, която е три мандата общински съветник в Гоце Делчев, била е председател на Младежката организация, член на Общинския съвет на партията и т.н.

Според неофициална информация Нинова е провела совалки, за да накара Орманлиева публично да се откаже от депутатското си място, под предлог, че ще е по-полезна с работата си в Гоце Делчев. Дори да стане това и Орманлиева да се откаже, следващите кандидати в листата на БСП Благоевград също са дългогодишни партийци – Костадин Юнчов, председател на БСП Банско – с над 400 преференции, Младен Тимчев – БСП Сандански и др.