Проамериканските „Бели Каски“ в Сирия 3 пъти „спасяват“ едно и също момиченце

Финансираната от Запада и терористите организация „Бели Каски“ отново в издънка. Организацията, която се представя за „спасителна“ и оказваща грижа на сирийците, всъщност е един от пиар инструментите използвани от САЩ, за да насажадат обараза на „лошата Русия“.

Поредната скалъпена лъжа от „Белите Каски“ претърпя фиаско. На снимки разпространени от организацията ( по невнимание явно, или просто от липса на актьорски кадри) се оказа, че използват едно и също момиченце, снимано на различни места в Сирия. За това писа известният сирийски кореспондент Аббас Джума.

„Актьорите от Белите Каски спасяват едно и също момиченце, на 3 различни места. А казват, че в Сирия нямало добро кино“ – пише сирийският журналист.

14

„Белите Каски“ в Сирия – е така наречената „Сирийска гражданска отбрана“  ( финансирана от Запада) или Министерство по извънредните ситуации на територията на сирийските бойци“.

Обикновено, когато трябва да се обвини Русия в бомбардировки на мирни сирийски терористи, в унищожаване на болници и училища, именно тези момчета, се оказват в центъра на събитията – с ранени деца на ръце и професионални камери на рамо.