Районната прокуратура в Каварна привлече към наказателна отговорност общински съветник, нарушил карантинните мерки против COVID-19 два пъти, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Общинският съветник Красимир Кръстев ще отговаря за това, че поне на 2 пъти е нарушил задължителната му наложена карантина, след като участва в сесия на местния парламент, ден, след като се върна от Румъния.

Престъплението по член 355, ал. 2 от НК е извършено като продължавано деяние. Текстът предвижда затвор до 5 г. и глоба от 10 до 50 000 лв. за всеки, който нарушава закона по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи. В случая на Красимир Кръстев наказанието би трябвало да е към максимума на предвиденото, тъй като деянието е извършено повече от един път. Това е и причината, поради която образуваното бързо полицейско производство бе преобразувано в дело по общия ред.

Сложиха под карантина общински съветник в Каварна, върнал се от чужбина и участвал в заседание на ОбС

От Апелативна прокуратура допълват, че в периода от 7 до 11 май тази година представителят на местната власт в Каварна, въпреки предписанието на РЗИ в Добрич за поставянето му под 14-дневна карантина, Красимир Кръстев е напуснал адреса си и пребивавал на обществено място. На 7 май той отишъл в офиса на фирмата си, а на 11 май – на друго обществено място.

ОбС-Каварна, отхвърли скандалната точка медиите да си плащат! Вносителят: Историята ще съди предателите!

Припомняме, че Красимир Кръстев – дългогодишен общински съветник в Каварна и бивш председател на ОбС, поиска журналистите да си плащат за отразяване работата на местния законодателен орган в градчето. Това предизвика бурна обществена реакция и най-малкия укор по темата бе, че с предложението си опитва да цензурира правото на осведоменост на хората и прозрачността на работа на ОбС.

(ВИДЕО) Красимир Кръстев аут от НФСБ, агитирал заради собствения си интерес да се гласува за Балтаджиева

Кръстев, който на последните избори загърби РЗС, бе кандидат за кмет с подкрепата на НФСБ. Още по време на предизборната кампания партията оттегли ангажиментите си към него заради крайно непремерени приказки и призиви, както и за явна работа в полза на друг кандидат за кмет.

В случай, че Красимир Кръстев получи присъда за нарушаването на карантината, както десетки други подобни нему, той няма да може да бъде повече общински съветник.

Начало