Първото, което трябва да направи 46-ото Народно събрание е да оправи пенсиите, за да могат да си купуват необходимите им лекарства и здравеопазването, за да бъдат лекувани всички. Ако наистина се крадат 10 млрд. лв., както се твърди и тази практика бъде преустановена, за нормалните пенсии ще е достатъчен 1 млрд.

Това заяви водачът на листата кандидат-депутати на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ от Добрич – Слави Нецов.

Ето какво сподели още пред rns.bg Слави Нецов:

В качеството си на кандидат за народен представител тези дни в Добрич постоянно говоря с хора. Обидно и тъжно е, че ми споделят колко е трудно да живеят с малките си пенсии. Как избират кое им е най-важното лекарство, за да го купят с оскъдните си средства. Страшно е в 21 век в България да умират хора заради лошо здравеопазване или заради това, че нямат здравни осигуровки и не ги лекуват.

Този проблем може да се реши буквално за 2-3 месеца от 46-ото НС като се спрат кражбите. Твърди се, че те са по около 10 млрд. лв. годишно.

Не случайно и в 44-ото НС партия Воля, чийто депутат бях аз, винаги е остоявала интереса на гражданите. Ние не се отказахме да настояваме, че хората трябва да имат достойно заплащане и пенсии. Целта ни за 46-ото НС е да се приеме закон, който да облекчава достъпа на гражданите до лекарства. Унижението на хората заради доходите им трябва да се спре, защото често то има тежки последици върху живота и здравето им.