Съюзът на Арменците в България съобщи, че първата група хуманитарна помощ, изготвена от Съюза, е достигнала до Армения и вече се намира на фронтовата линия.
САБ би искал да изрази дълбоката си благодарност на председателя на Съюза г-н Арутюн Овсепян и брат му Ерем Овсепян, които закупиха цялата партида хуманитарна помощ със собствени средства, както и покриха всички разходи за транспорт.
Благодарим на всички наши братя и сестри българи за подкрепата, особено на г-н Кольо Кечовски.
Изразяваме дълбоката си благодарност на всички, които водени от г-н Нерсес Кетикян, секретар на САБ, пряко помагаха при опаковането, товаренето и поставянето на хуманитарна помощ в камиона.
Специални благодарности на г-н Хамлет Петросян, почетен член на САБ, който получи камиона в Грузия и го изпрати безопасно в Армения.
По-специално, ние изказваме своята благодарност на г-н Ерем Симонян, заместник-ръководител на кабинета на Главния комисар по въпросите на диаспората на Република Армения, с чието пряко съдействие изпратената хуманитарна помощ стигна успешно до първата линия на нашите смели войници.
Съюзът на Арменците в България продължава активно да подкрепя Майка Армения и Героичния Арцах, който е неразделна част от нашето Отечество.
Припомняме, че през последните дни в десетки точки на света се проведоха мирни протестни шествия в подкрепа на Армения и срещу военните действия на нейна територия от страна на Азърбейджан.
Варненските арменци заявиха, че войната, в която гинат сънародниците им, е война срещу тероризма, за спасяване на християнството и цивилизования свят. Те бяха категорични, че освен помощите, които събират за Армения, са готови и лично да подкрепят братята си в Арцах.

(ВИДЕО) Варненските арменци: Армения днес воюва, да спаси света от тероризма! Готови сме лично да участваме!