„По никакъв начин не може да отпадне проекта за закупуването на нов изтребител за нуждите на Военновъздушните ни сили.“

Това каза пред журналисти Президентът Румен Радев в Бургас днес, като изрично уточни, че МИГ-овете – превъзхождащи по технически и ценови показатели останалите самолети, не стават за НАТО.

Въпреки изключителния ентусиазъм към личността и делата на Президента Радев, особено на фона на предшественика му Росен Плевнелиев, всеки честен българин трябва да признае, че в момента Радев продължава да е летец и няма мислене на държавен глава.

Защото: светът се раздира не от войни, а от терористични атаки. ВОЙНАТА В СВЕТА Е АСИМЕТРИЧНА, А НИЕ СЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ С ЕДИН ИЗТРЕБИТЕЛ КАТО ЗА СИМЕТРИЧНА!

Няма как с изтребител да се създава мир в България.

България е член на НАТО, под закрилата на НАТО с разрешение чужди – НАТО-вски самолети да охраняват въздушното й пространство. Последните две съседни нам държави също искат да членуват в Алианса. Реално е абсолютно невероятно в българското небе да се водят военни схватки с изтребители. Радев може да го е учил това – последно като част от Втората световна война, но то едва ли ще се случи отново скоро. Дори и да има нещо подобно, ЕДИН ИЗТРЕБИТЕЛ НЕ РЕШАВА НИЩО В НАША ПОЛЗА.

Единствената възможна недоброжелателна атака би дошла от Русия. Ако това се случи, „новият“ изтребител ще бъде наземна мишена за руските ракети, които вече са с обсег до Пловдив и изминават разстоянието за далеч по-кратко време от излитането на изтребителя.

Междувременно светът е на нокти от ежедневни терористични атаки. Вместо да се инвестира в модерни технологии, разузнавателни средства, специални методи, развиване на агентура, работа с вероятния контингент, разузнаване, контраразузнаване в България се спори какъв точно изтребител да се купи. Този спор е инатлив и плод главно на надцакване за комисионни. Включването на Президента в него е следствие от лоялността му към довчерашните му колеги – летци и изцяло за сметка на данъкоплатците.

България, СЛАВА БОГУ, все още не е мишена на ИДИЛ. Само защото ни приемат като „приятели“ заради оръжието и боеприпасите, които им се продават от наша територия. Ако това се промени, с изтребител ли ще възпираме терористите?

Нека Радев сложи ръка на сърцето си и декларира, че наистина купуването на изтребител е най-спешната необходимост за малочислената ни армия и условие, което допринася за националната сигурност!

И последно: преди месец Русия подари на Сърбия самолети! Защото Сърбия й била важна! България като е важна на НАТО, защо не последва същия жест?

RNS