Прокурор Радослав Бухчев е новият административен ръководител на Окръжна прокуратура Добрич. С пълно единодешие – 10-е членове на комисията определиха той да ръководи държавното обвинение в Добруджа.

Главният прокурор, който е и председателстващ на Прокурорската коления във Висшия съдебен съвет, заяви:

„В последните години Окръжна прокуратура не е администрирана по правилния начин. Ще подкрепя Радослав Бухчев, защото има нужда от промяна в микроклимата в прокуратурата в Добрич, в организацията и динамиката на работа, безпристрастност, както и еднакво дистанциране и еднакъв подход при идентични случаи”.

Така главният прокурор потвърди изцяло публикуваните от rns с месеци безобразия в ръководената от Пламен Николов структура на Прокуратурата. Странно на фона на признанията му, че в ръководената от него прокуратура „всеки си правел каквото иска, а той бил в ролята на мъжа, който последен научава, че жена му му изневерява“.

Пламен Николов получи 10 категорични против за намерението си да повтори спорно успешния си първи мандат.

Кандидати за мястото бяха Пламен Николов Николов – бивш административен ръководител, отстранен до провеждането на конкурса от поста си и понижен до прокурор в Окръжна прокуратура -Добрич. Радослав Георгиев Бухчев – прокурор в Окръжна прокуратура – Добрич и Станислав Стефанов Георгиев – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Добрич.

С видеоконферентна връзка изслушват кандидатите за окръжен прокурор на Добрич

Припомняме, че Пламен Николов декларира, че меракът му за втори мандат административен ръководител на Окръжна прокуратура Добрич е следния: „атаките на една медия ме мотивираха да участвам в конкурса“.

Пламен Николов ще продължи да участва в живота на прокуратурата и като свидетел – засега, по обвинението срещ Живко Мартинов. По думите на главния прокурор Сотир Цацаров, шефът на обвинението в Добруджа не се сезирал и не уведомил висшестоящ прокурор за груба намеса в работата на независимата съдебна система, когато депутатът Живко Мартинов поискал да се променят данни в техническа експертиза от катастрафа с двама убити в полза на зам.-министър – причинил тежкия инцидент.