сряда, 28 октомври, 2020
Разбиха канал за хашиш от Холандия през фирма SECOND HAND

Разбиха канал за хашиш от Холандия през фирма SECOND HAND

Полицията в Горна Оряховица и Велико Търново разби канал за хашиш от Холандия през България, който вероятно стига до Турция. Дрогата е била маскирана като турска къна в складове за дрехи втора употреба в Горна Оряховица, собствениците на фирмата живеят в старата столица и са чужденци.
След оперативен сигнал в нощта срещу четвъртък криминалистите от железничарския град правят внезапен обиск в квартира на две продавачки от въпросния склад за дрехи втора ръка. В жилището са открити над 2,5 кг хашиш, който бил обвит във фолио и с вид на турска къна.

Стоката обаче се оказала хашиш от висок клас и с цена на улицата между 15 и 30 лева за грам, съобщава „Борба“. Двете дами на възраст между 25 и 35 години били задържани, но отричали да са знаели, че държат в дома си дрога. Сакът бил сред дрехите в склада и не били сигурни, че това е маркова турска къна за боядисване.

При претърсване на апартаменти и други складови бази във Велико Търново по-късно същия ден в тайници полицията е открила над 100 000 лева. Собствениците на имотите заявили, че това били пари на приятели, дадени за съхранение. Според запознати въпросният хашиш бил поне пет пъти по-силен от познатата у нас марихуана. Заради това и заради високата цена нямало търсене на българския пазар и се предполага, че дестинацията свършва в нощните клубове в Турция, където се пуши точно такъв висококачествен хашиш. Полицията и прокуратурата все още работят по случая и единствените задържани за разпит вчера бяха само двете продавачки.

RNS