45-годишна варненка буквално разряза лицето на бившата приятелка на любимия си, използвайки счупено шише. Тя и въпросния хубавец са предадени на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Анелия В. и живеещия с нея на семейни начала 40-годишен Михаил Г., причинили средна телесна повреда на потърпевшата, ще понесат отговорност за деянията си, за които по закон е  предвидено лишаване от свобода до 6 години.

Деянието е извършено на 17 август 2016 г. Пострадалата Кремена  стояла на пейка пред дома си заедно с баща си, баба си и тяхна съседка. Около 21 часа по улицата минал подсъдимият Михаил, с когото тя живяла на семейни начала около 3 години. След раздялата с нея Михаил се върнал при предишната си партньорка Анелия, която била известна в квартала с името Анифе.

Подсъдимият направил знак на Кремена да отиде при него и въпреки несъгласието на баща си, тя го последвала. Двамата тръгнали към местната църква. Кремена забелязала, че Анелия идва към тях, и решила да избяга.  Михаил обаче я хванал за ръката, след това за косата, като й затиснал устата с другата ръка. В това време Анелия се приближила към тях, счупила бутилка от кока-кола в земята и с острата част порязала лицето на Кремена  от устата наляво към бузата. Разрезът бил дълбок и прерязал мускулатурата, лигавицата и подлигавичните тъкани, както и клон на лицевата артерия.

Докато Михаил държал здраво пострадалата, като я ритал по краката, Анелия крещяла обидни думи срещу нея. След като лицето на Кремена било обезобразено, двамата си тръгнали. Жената била транспортирана до болницата с обилен кръвоизлив, където била оперирана.

С престъплението си двамата подсъдими са причинили 2 средни телесни повреди – разстройство на здравето на пострадалата, временно опасно за живота й, вследствие на нанесената дълбока порезна рана с дължина около около 9 см и дълбочина 1,5 см, както и обезобразяване на лицето й с белег около 11 см, който обективно я загрозява.

Предстои делото срещу Михаил Г. и Анелия В. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

RNS