Фондация „Майко мила“, свързана с депутатката от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова, се забърка в скандал със Столична община и бе осъдена да й плати над 8000 лева за измама.

През септември 2020 г. служителите на „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД правят проверка в двуетажна къща, собственост на Столична община, която се намира на ул. „Любата“ в столичния квартал „Лозенец“.

Проверките констатират непълно отчитане на потребяваната електрическа енергия за периода от април до септември 2020 г. на стойност над 7500 лв.

От своя страна Столична община предявява иск към наемателките на обекта фондация „Майко мила“ с председател Красимира Хаджииванова да заплатят дължимата сума.

По делото е изготвена и приета съдебно-техническа експертиза, в която вещото лице е констатирало, че описаните в протокола нарушения представляват нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа и пълно неотчитане на потребената електроенергия през присъединяването.

Софийският районен съд осъжда фондация „Майко мила“ да плати на Столична община, представлявана от кмета Йорданка Фандъкова, на основание на чл. 79, ал. ЗЗД сумата 7556,21 лв. Това всъщност е цената на изхарчената електрическа енергия. Като се прибави към нея лихвата от 717 лв., както и разноските по съдебното производство в размер на 445 лв., общата сума надхвърля 8000 лв.

Решението на съда по делото срещу фондацията, свързана с депутатката от ДС Елисавета Белобрадова, е от 5 януари 2023 година и е изпратено от Йорданка Фандъкова лично на проваления кмет на район „Лозенец“ Константин Павлов – Комитата, също от ДБ, заедно с проект на извънсъдебна спогодба. Несъстоятелният районен смет, обаче, и до момента тактично мълчи за  престъплението на своите съпартийки…

Фондация „Майко мила“ признала, че дължи пари, и обещала да ги изплати, пише в. „Филтър“.

ИЗТОЧНИК Народ.бг