38-годишен варненец получи наказание от 2 г. лишаване от свобода при първоначално строг режим за обсебване на мобилен телефон от непълнолетна девойка.

Обсебването на чуждия телефон е извършено при условията на опасен рецидив на 13 януари тази година. Броени дни преди това подсъдимият случайно се запознал в градския транспорт с пострадалото 16-годишно момиче, което му услужило с 1 лев за заплащане на автобусния билет. Подсъдимият заявил, че се прибира от болницата, след намушкване с нож. Двамата си разменили телефонните номера и на 13 януари т.год., след позвъняване от негова страна се срещнали в заведение в центъра.

По време на тази втора среща подсъдимият заявил на девойката, че изпитва болки от намушкването и я убедил да го придружи до спешния център за превръзка. Там допълнително помолил девойката да му даде временно мобилния си телефон, докато го изчаква в приемната, като вместо да се върне, изчезнал през друг изход. Обсебената чуждата вещ е на стойност около 250 лева.

38-годишният мъж е осъждан многократно и е търпял ефективни наказания в затвор за посегателства срещу собствеността и хулиганство. Последната влязла в сила присъда спрямо него е от 2015 г. Той страда от зависимост към психоактивни вещества. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

RNS