Решено: Вотът на недоверие за „Провал в борбата с корупцията“ след приемането на Бюджет 2018

„Предстоящият вот на недоверие ще бъде на тема „Провал в борбата с корупцията“. Считаме, че това е само една от възможностите. Наясно сме, че гласовете ни не стигат за успешен вот. За това ще търсим широка парламентарна и обществена подкрепа.“

Това заяви в Парламента пред журналисти депутатът от БСП Жельо Бойчев. Той уточни, че вече е планирано, вотът на недоверие да се състои непосредствено след приемането на Бюджета за следващата година.

„Приемаме темата за провала на правителството в борбата с корупцията. Тя съществува и във всички останали теми, по които може да коментираме провала на ГЕРБ 3. Има още няколко теми, по които ще говорим идната седмица. Втората възможна тема е свързана с провала на политиката в темата национална сигурност и корупцията в националната сигурност. Ние предложихме и провал на демографската политика като заплаха за националната сигурност. Ще изпълним всички законови механизми за отстраняването на това правителство, защото имаме задача след решение на ръководството ни да преформатираме управлението на държавата“, категоричен бе депутатът от ДПС Йордан Цонев.

RNS