Лидерът на АБВ – Румен Петков, е категоричен, че по-васално правителство не сме имали от 70-е години на 20-и век.

Ето какво написа той в социалната мрежа преди минути:

Вчера попитах, какво очаква правителството от заложните къщи. Днес питам заложните къщи, какво очакват от правителството.

Кандидат – министърът на правосъдието е почетен консул на Барбадос – офшорна зона, в която при едно по – иновативно вглеждане, можем да открием особености. Интересно е какви формални и неформални ангажименти господин Илиев е поел към държавата Барбадос, след като е неин почетен консул. И какви би могъл да поеме към България, след като е поел вече ангажименти към друга държава.

Кандидат-министърът на образованието е бил програмен директор в “Америка за България” на „Добро образование и работни умения“. В години, в които образованието ни се срина, опитахме да извадим Ботев от учебниците и вкарахме Бат Сали в парламента.

Кандидат – министърът на енергетиката е директор на една от американските Марици, продаваща ни много скъп ток. Очевидно е и накъде ще върви ценообразуването в енергетиката.

Господин Трифонов трябва да преосмисли така предложения състав и подхода. Иначе катастрофата е неизбежна. Не неговата, на България.

По-васално правителство не сме имали от 70-те години на по – миналия век. Този удар върху демокрацията в България е трудно поносим. Съжалявам.