Не е нормално да имаме четирима министри в Правителството, а искането на ръководството на Община Плевен за отпускане на средства за достойно отбелязване на 140-годишнината от Плевенската епопея да виси във въздуха.

Това каза на пресконференция днес Румен Петков, който е член на Инициативния комитет по повод честването на Епопеята.

„Знам с какви трудности бе организирано честването на 120-годишнината от Освобождението на Плевен. Не може в една такава ситуация Правителството да стои безучастно“, категоричен бе бившият плевенски кмет. Той разкри, че ще предложи организирането на подписка до премиера за подкрепа искането на местната администрация, в която да се включат именити плевенчани.

„Запознат съм с това, което иска Община Плевен и ви уверявам, че едва ли има по изчистен вариант от този, без никакъв излишен харч. Ако туризмът наистина е приоритет на Правителството, този юбилей трябва да бъде превърнат в национален празник, а това няма как да стане с трудно достъпни паметници с международно значение“, подчерта Петков.

Вън от съмнение е, че стадион за „бистришките тигри“ – със седалки и всички необходими съоръжения, е първа необходимост, но да не можеш да видиш 140-годишнината от Плевенската епопея е недопустимо, иронично допълни Румен Петков.

plevenzapleven.bg