Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарно представена група – „Продължаваме промяната“. В залата на „Дондуков“ 2 освен определеният за премиер – акад. Николай Денков, беше и председателят на парламентарната група – Андрей Гюров, както и „почтените министри“ на Радев – Асен Василев и Кирил Петков. От последните, както знаете, Радев публично се отрече и ги квалифицира като „шарлатани“, без да поеме отговорност за това, че ги е пуснал в политиката – както сам той твърди.

Асен Василев, Кирил Петков – бивши „почтени министри“ на Радев, настоящи „шарлатани“, заедно с председателя на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ и определеният за кандидат-премиер акад. Николай Денков на „Дондуков“ 2

След повече от сърдечно ръкостискане и благопожелания на 2023 година, Радев връчи папката с втория проучвателен мандат на акад. Денков. Повече разум, диалог и разбирателство, повече единение, пожела Румен Радев и изрази надежда след 7 дни да му върнат изпълнен мандата с имена на министри в редовен кабинет.

Акад. Денков разясни, че се надява на правителство на малцинството. То щяло да реши натрупаните много проблеми (след управлението на ПП, ДБ и БСП – бел.ред.), които ще решават ПП, ДБ, БСП и Български възход. Партиите вече били осмислили 4 приоритета, около които се обединили за национално единство и редовен кабинет.