„Имаме още време, за да дооценим как Българското председателство ще се отрази на страната ни и политическия живот. Всички си мислеха, че е важно да не се случи гаф, да мине, но сегашната ситуация показва, че България се справи изключително добре. Това е констатация на нашите партньори“.
Това заяви началникът на политическия кабинет на премиера Борисов Румяна Бъчварова в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.
По думите ѝ това означава, че за първи път българско правителство има ресурс на доверие, който идва отвън.
Естествено госпожата пропусна да спомене грандиозния скандал с Младежкия европейски форум, който се проведе в София. Тя мина под знака на голи таньорки, алкохол и разгул, вместо работа по проблемите на младежите в Европа. Председателят на европейската организация поиска ревизия на разходваните евро пари за нея. Байганьовския формат на форума направи буквално за смях правителството и европредседателството му. От ГЕРБ-3 не се посвениха открито да лъжат в опит да се оправдават.
Бъчварова призна, че смяната на министрите в третото правителство на Бойко Борисов, след две предсрочно и безуспешно приключили, се ползва като байпас за оцеляването му.
Според най-неадекватния вътрешен министър – бивш и настоящ шеф на кабинета на Борисов, всички министри работели перфектно, но „промени в състава на правителството във всеки момент са възможни“.
RNS