Последните протести, за разлика от тези на майките на деца с увреждания, нямат лидери и изпълними искания, заяви шефът на кабинета на премиера Бойко Борисов – Румяна Бъчварова в ефира на bTV. В същото време обаче, шефът на парламентарната група на управляващите – Цветан Цветанов, обеща 650 лв. минимална работа заплата. 

Шефът на кабинета на премиера заяви още, че „България не може да бъде атрактивна за инвеститорите, ако бъде политически нестабилна, тъй като това е първото нещо, което всеки инвеститор гледа“.

Други предпоставки са ясната посока за развитие, данъците и работната ръка.

„БСП и президентът може много да искат предсрочни избори, но към този момент няма предпоставки за такива“, заяви във Варна зам.-председателят на ГЕРБ.

Той е категоричен, че управленската програма на коалицията се изпълнява. Управляващите са доказали, че имат воля за борба с корупцията и силата на ГЕРБ е в поемането на отговорност.

„Минималната работна заплата ще стане 560 лв. през 2019 г., а в края на управленския ни мандат ще достигне 650 лв. Осигуряването на достойни европейски доходи на гражданите е една от нашите основни цели“, обеща Цветанов.

Днешният ден отново е белязан от протести в различни градове и по различни причини.

СНИМКА Darik News