Секретарката на Продължаваме промяната във Варна – Венета Димитрова Николова, е входирала писмо до кмета Иван Портних, да бъде премахнат надписа „ВАРНА“, поставен срещу катедралата. Причината – буквите били монтирани върху цветовете на българското знаме, преливащи недопустимо в поставено чуждо. В случая – руско. На фона на войната в Украйна и десетките хиляди украинци във Варна, секретарката на партията изисква в качеството си на служебно лице и на гражданин, буквите да бъдат демонтирани. Тя атакува Възраждане надписа, определяйки го като за политическа пиар акция.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'община BaPHA Pд22010963BH иван портних кмет на община варна сигнал венета димитрова николова, технически секретар п"продължаваме промяната" варна качеството на гражданин град варна уважеми, г-н— портних, искам реализирана центъра на варна, непосредствено градската часовникова козирката. представлява обемен надпис „BAPHA" кирилица което нищо лошо), фон надписа използван флаг, един друг. желанието този обемен следните първо, намират второ, десетки украйна на територията града ce трето, бих желала одобрил, както данъци? недопустимо варна морската столица като колония или територия. предварително ви благодаря! национален флаг обединяван контекста украйна. отговор, стои идейния проект кой данъците варненци, респективно българия бъде асоциирана дори варна суважение: николова/'
Писмото на техническия сътрудник във варненския офис на Продължаваме промяната за демонтаж на надписа на кирилица

Дали управляващата партия е възложила на техническия сътрудник във варненския офис да се занимае с толкова „съществен“ въпрос с демонтирането на буквите заради интерпретацията на фона им, или дамата е решила сама да се разправи с „недоразумението“ има 2 възможни отговора. Или от Продължаваме промяната са решили да не демонстрират уважение към варненци, при все, че в правителството и НС има представляващи морската столица. Или акцията със „свалянето“ на буквите е плод на самоинициатива и липса на координация. Фактът, че новината не е намерила място на националната страница на Продължаваме промяната във Фейсбук, води до предположението, че в столицата не са впечатлени от инициативата.

Предложението на Венета Димитрова Николова предизвика доста коментари на страницата на новата партийна формация. От отбелязаните 36 коментара, администраторът на страницата е изчистил десетина, а от останалите видими няма нито един положителен. Коментиращите упрекват ПП в дребнотемие и припомнят, че има доста по-съществени проблеми за решаване и отдавна трябваше да има изписано на кирилица името на любимия ни град, при това не само на едно място.

Ето част от коментарите:

Юлиян Губатов Много ниско паднахте, много ниско. Явно не разпознавате лилавото, розовото, оранжевото. Вярно, че снимката ви има Фотошоп и цветовете не са тези на вашата снимка. Впрочем розовото трябва добре да го познавате. Или трябваше да направим обемен надпис ВАРНА ПРАЙД?!

Батър Тих О’Лов Не обичам да пиша в чужди постове, но…Почти съм сигурен на 100%, че лидерите на вашата партия си нямат идея какви глупости вършите и как им сваляте реномето…Българското знаме е ясно описано точно какво е, как ТОЧНО са подредени цветовете му и как ТОЧНО да бъде поставяно (с подредени цветове) херизонтално или вертикално!Никъде не съм виждал Българско знаме “червено, зелено и бяло”…като “бялото” в случая всъщност е “нищо” – едно празно място над тъмно синият цвят!Също никъде не съм срещал Руското знаме да е “бяло, тъмно синьо, светло синьо и червено”…Ако бих оприличил цветовете на НЕЩО, то бих си направил майтап, че това е скрита реклама на BMW M Power, с умишлено разменени места на сините цветове…!Но пък ако беше така, защо да се пуска “жалба” срещу немска фирма със собственици евреи?!Примерно….

Възраждане – Варна  Явно не сте наясно, че надписът не е поставен от нас, а от общинската администрация. Предложението беше направено от нашите съветници, след което имаше конкурс за проект, след което комисия избра този между общо три проекта. А ако г-жа Николова е шофьор, има голяма опасност от произшествие на пътя, тъй като явно не разпознава цветовете.

Алекс Стоянов И къде видяхте руски флаг бе, далтонисти?

Светослав Йорданов Отлично изпълнение, радвам се,че е платено и от моите данъци!

Може да бъде изображение с на открито

А, Вие виждате ли във фона на буквите преливащи българското и руско знамена, особено, след като изобщо няма бяла лента?

Това е същата композиция от букви и цветни летни:

Може да бъде изображение с 2 души и на открито