Огромен ров има под граничната ограда с Турция край странджанското село Сливарово. Това съобщава Петър Николов, който показа и уникална снимка на „находката“. 

От кадъра се вижда как цялото съоръжение буквално виси във въздуха, а под него има просека с височина от 2,5 метра и ширина – над 4 метра – удобна за преминаване от всякакви „туристи“. Компетентно лице от региона потвърди, че „пешеходната магистрала“ действително съществува и в момента се прави всичко възможно, за да се запълни.

снимка граница

Земната маса е отнесена преди 10-ина дни – по време на големите наводнения в Странджа, когато се изсипаха над 120 литра на кв.м. само за 24 часа. „Едно от деретата се скъса, понесе дървета, земна маса и оттам изби под оградата и премина в Турция”, каза човек, запознат с бедствието в Странджа. От снимките се вижда, че конструкцията явно е в много добро състояние, защото държи оградата, но земната маса не е стабилна. Според неофициална информация край Сливарово денонощно дежури екип на Гранична полиция, който пази дупката. В момента се извършват укрепителни дейности, които всеки момент ще приключат.

Източник и снимка: Флагман.бг