Лично зам.-главният мюфтия Бирали Мюмюн е удрял българските момичета, който бяха обвинени за побой над дъщерите му. Фактът, че неговата група е нападнала българските деца словесно и физически, се крие от МВР. 

СИТУАЦИЯТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ВЪЗМУТИТЕЛНА ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА РАЗКРИВА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА МЪЛЧАТ В ЧУЖДИТЕ ЛЪЖИ, определящи случилото се като „ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ОМРАЗАТА“ с жерткви мюсюлманки И ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ПРАВИ С НЕ ДОБРА ЦЕЛ!

Ето и текста на „Господари на ефира“:

„Екипът на Господари на ефира направи образцово разследване по учебник за инцидента със семейството на зам.- главния мюфтия Бирали Бирали (на снимката). В продължение на няколко дена той обвиняваше две неизвестни тинейджърки в расизъм и агресивни действия спрямо членове на неговото семейство в София. Мотивът бил, че жена му била с мюсюлмански одежди. Нещо повече, Бирали заплаши, че следващия път на някой мюсюлманин нервите нямали да издържат. Хората на Халваджиян обаче издириха 14- ет годишните анатемосани момичета и техните родители.

Всички те споделят коренно различна версия, която версия е била запечатана на охранителна камера и полицията разполагала с тези кадри. Защо обаче се мълчи?! „Бяхме облечени с къси панталони и потници. Като минахме около тях, последваха обидни подмятания и директно бяхме обидени на кур.и. На въпроса кое им дава право да обиждат така, член на семейството тръгна към нас и започна да използва ръцете си и имаше физическо насилие над нас. Някакъв мъж също дойде и упражни сила по нас. Имаме медицинско“ казаха момичетата в предаването по НОВА ТВ.

Въпросният господин е бил..самия Бирали, който през миналата седмица пропусна тази подробност, че физически е бил на място и някак е приложил законите на шериата по свои разбирания. Камерите наоколо обаче и „Господарите“ го разобличиха.

Потърсена бе и страната на родителите на момичетата. Те потвърдиха казаното от своите щерки и изразиха възмущението си, че от самото начало не са били потърсени като страна, от медиите в страната.

Топката е в полето на МВР, прокуратурата и независимия български съд. Защото и самите мюсюлмани у нас, заслужават честни и доблестни духовни водачи!“