След гювеча с Русия и Брюксел, Цецка се размечта да станем и партньор на НАТО

Изумителни познания и отработено поведение пред медиите за пореден път демонстрира кандидатат на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. Днес тя съобщи пред най-сериозната информационна агенция в страната „Фокус“, че България трябва да остане добър партньор на НАТО, а президентът да бъде гарант за модернизирането на армията ни в Алианса.

След като преди дни Цачева раязсни в интервю, че Русия е столица, а Брюксел европейска държава, нейната трактовка на отношенията България-НАТО, е повече от странна. Най-много заради факта, че от 11 г. РБългария е член на НАТО. Защо Цачева иска да продължаваме да бъдем партньори, не е ясно, още повече, че соченият за неин основен конкурент ген. Румен Радев е генерал именно от времето на държавата ни в НАТО. Публично известно е, че след като остави сина си да учи в САЩ,  лидерът на БСП „донесе“ и номинацията на ген. Радев за президент, подкрепен някак си и от столетницата. Т.е. евентуалният опонент на Цачева е по-силно от нея свързан с НАТО. Преди дни той самият разясни, че не трябва да напускаме алианса, а да изпълним присъствието си там със съдържание.

цецка-нато

Екипът на RNS, както и много българи, сме силно обезпокоени от демонстрираната компетентност и знания на кандидат-президента на управляващите ГЕРБ. Цачева като председател на Народното събрание би трябвало да знае, че в официалното общуване и междудържавническия протокол, които ще спазва, ако стане президент, всяка дума има значение. Всяка грешка в думите, жестовете и позата (виж заглавната снимка) води до лавинообразен спад на авторитета не само на сбъркалия, но и на държавата, която представлява!

RNS