Има нещо сатанинско в системните действия на определени същества да унищожават. И в този случай качеството упоритост престава да бъде добродетел. Когато има група, калкулираща все по-големи загуби на избори, променяща ситуацията само в посока „изчегъртване“ на всичко креативно, то положението е необратимо фатално.

След като сведе БСП-Варна, до рекордно най-ниски гласове в историята на 130-годишната партия, „медузата“ Борислав Гуцанов намести пипалата си и в Търговище. Не, че нещо различно ще се случи там – успехът отново ще е мираж.

Има нещо „сатанинско“ в това където и да отидеш – да губиш, но не само да не се отказваш от опитите, но и да увеличаваш ареала на действията си. Помните, че на последните няколко избора за НС Корнелия Нинова инкасира все по-ниски резултати и даже смяната на избирателни райони не промени това. А, да щъкаш из цялата страна и все по-малко да те харесват, вече си е сериозен проблем.

Лидерът на ПЕС – Сергей Станишев, не веднъж изрази недоволството си от „успехите“ на Нинова, включително и на последния конгрес скандира „Оставка!“, но смелата СДС-приватизаторка не посмя да го изключи, както направи с други 15 социалисти

„Медузата“ реализира пълен хеттрик. Под негово ръководство БСП-Варна, свали над 3 пъти гласовете си на изборите. Той е единственият организационен секретар в историята на 13-годишната партия, който не успя да събере кворум за Националния съвет, а последвалият Конгрес стана синоним на беззаконие и фалшификации. Борисла Гуцанов е първият в световната история втори в партия, станал такъв след като официално му е свалено доверието от Изпълнителното бюро на БСП и без официално това да бъде променено.

Корнелия Нинова трябва да отговори дали й е практика да слушка „лоши“ „мъжкари“ с богато криминално минало и омагьосва ли се от практикуването на безскрупулни методи и лесното прекрачване на правилата.

Даже фактът, че в Лудогорието неодобрението към организационния секретар на БСП – съществото с прякор на пихтиесто безгръбначно, не е с процентите в родната му Варна, няма да помогне. И не само защото СДС-приватизаторката Корнелия Нинова припозна за свой ментор „медузата“, този за който лично огласи, че Изпълнителното бюро на БСП е свалило доверието си. Борислав Гуцанов е единственият – сигурно и в световната история, издиган за депутат от партия без да е възстановено доверието към него. Вече в два избирателни района.

От години подозирам, че СДС-приватизаторката Корнелия Нинова е изпратена в БСП само, за да я разруши и закрие. Тя пък се постара да ми даде примери в тази посока – бол! 

Ако тук някой още си мисли, че целта не е умишлена саморазправа от страна на лидера и фалцетното й обкръжение с БСП, бих го поздравила за оптимизма. Аз лично се надявам каквото и да се прави, да е с акъл, а не просто следствие от липсата му!

И тук е мястото да се припомни, че упоритостта е положително качество, но когато тя е израз на деструктивност, спира да бъде добродетел!

Циркът след предстоящите парламентарни избори ще трябва да придобие нова посока след „разчистването“ на инакомислещи, защото Нинова и Гуцанов вече няма да има как да се оправдаят, че губят заради „вътрешната опозиция“.

До сега беше лесно – на кривата ракета – космъсът пречеше. А, сега, когато вече няма „вътрешна опозиция“ какви ли оправдания ще съчини „медузата“?

За нас – зрителите от ложите, остава да се насладим на цирка, който ни предлагат т.нар. социалисти от ръководството на БСП. Той няма още много да продължи – с тези темпове – още 2-3 избора и 130-годишната партия ще загуби всякаки шансове да прекрачи 4-процентната бариера за парламентарно представена формация.

Факти, за които Нинова, Гуцанов, Вигенин, Свиленски, Зафиров и Ерменков не искат никой да споменава и дума

А, междувременно ще Ви разказваме дали има „мутри“ около Корнелия Нинова, в какви отношения е и какви очаквания има към тях „госпожа Лъжа“ – така шумно прокламирала, че е против „задкулисието“ и „паралелната държава“. Защото не е добре никой да обвинява други за това, че не е успял да сбъдне собствените си мечти! Колкото и „извратени“ да са те!

КАЛИНКА ПЕНЧЕВА