След протест на прокуратурата съдът върна в затвора предсрочно освободен рецидивист, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

20-годишният Денис Михайлов от Девня ще изтърпи наложеното му по няколко присъди общо наказание от 4 години и 4 месеца, след като състав на Апелативния съд отмени определение на първата съдебна инстанция, допуснала предсрочното му освобождаване от затвора. Това се случи след протест на Окръжната прокуратура във Варна срещу определението на Окръжния съд в града.

Въпреки младата си възраст, 20-годишният Денис е осъждан 9 пъти – осем пъти за грабежи и един път за кражба. При използването на принуда и сила по време на последния грабеж той причинил средна телесна повреда на ограбената жена.

В протеста до Апелативния съд представителят на Окръжната прокуратура посочил, че последното деяние, за което търпи ефективно наказание във варненския затвор, е било извършено два дни, след като Михайлов бил освободен от поправителния дом в Бойчиновци.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което било отменено протоколното определение на Окръжния съд и е оставено без уважение предложението на началника на варненския затвор за условно предсрочното освобождаване на Денис Михайлов от изтърпяване на оставащата част от наказанието му, а именно  1 година 5 месеца и 9 дни, е окончателно и не подлежи на обжалване.

RNS