Директорката на средно училище „Н. Й. Вапцаров“ – Дафинка Димитрова, системно ни подлага на унижения и обиди. Обръща се към нас с грозни квалификации. Поведението й е такова, все едно е изпратена да закрие училището. Не смеем да се жалваме, защото всеки, който го направи ще бъде уволнен.

Това пишат педагози от школото в писмо, адресирано до главния редактор на електронното издание rns.bg.

По обясними причини изданието спестява описаните в писмото квалификации на Димитрова, които са свързани с противопоставянето на село-град и интелект-глупост.

Наша проверка установи, че с грозното поведение на директорката са наясно не само потърпевшите, но и близките им, и част от ръководството на общината. Твърди се още, че Димитрова се опитала да отклони поне едно дете да не се записва в училището, препоръчвайки му друг град и „по-добро училище“. Поради всичко това у някои се наслагвало мнението, че докато въпросната е в Суворово, като нищо ще закрие училището.

Самата Димитрова отрече в речника й да има подобни думи. Във второто си изречения тя заплаши със съд журналиста, който в изпълнение на служебните си задължения е длъжен да цитира мнението на всички замесени в казуса, включително и нейното.

От Регионалния инспекторат на Министерството на образованието коментираха, че в училището има разделение между педагозити – фенове на стария директор и одобряващи новия. От там обещаха да проверят случая. От институцията уточниха, че Димитрова е била техен колега и е назначена за директор без конкурс. Тя заема мястото на Димитър Кирилов. Същият беше уволнен в началото на м.г. след шумен скандал, породен от учителка. На 7 февруари 2022 г. тя влиза в онлайн платформата от домът си, за да съобщи на учениците си, че няма да имат час, понеже е болна. Дамата обаче забрая включен микрофона и децата стават неволни слушатели на порно-еротичното й преживяване.

Кирилов работи в училището от 1998 г. като директор. През есента на 2020 г. е пенсиониран неправомерно с т.нар. „ранно пенсиониране“, но съдът го връща на работа през есента на 2021 г. Само 3 месеца по-късно го уволняват за несправяне с работата.